FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Benátky n.J. 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
29.09.2024

Souboj B-týmu s Benátkami vítěze nenašel, skončil bezbrankovou remízou

Ondřej Marko
Liberec - V 8. kole ČFL se B-tým utkal na domácím stadionu s Benátkami nad Jizerou. Aktivně hrající rezerva narazila na pevný obranný blok soupeře, přes který se dostávala velmi obtížně. Defenzivní hra nakonec Benátkám přinesla bod za bezbrankovou remízu.
8.kolo, neděle 29.9.2024, 10:15, Městský stadion
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
0:0
(0:0)
SK Benátky nad JizerouSK Benátky nad Jizerou
FC Slovan Liberec B: Musil – Rýzek (68. Machotka), Kuĺha, Ogboi – Dulay, Varfolomejev, Papoušek (68. Kočka), Plot (76. Hadaščok), Michal – Kok, Strnad (87. Lupoměský)
SK Benátky nad Jizerou: Keller – Tvaroha, Kopa, Glöckner, Komma – Šimeček (90+2. Hájek), Duch (64. Súkenník), Rulf (46. Vobořil)– Zabilanský (85. Macek), Žitka (64. Kohout), Fabián

Žluté karty: 75. Fabián, 78. Súkenník

Rozhodčí: Fišer – Stieber, Arnošt


Diváci: 100

Reportáž

B-tým vstoupil do utkání aktivně, oproti tomu na Benátkách byla již zkraje zápasu vidět snaha o neúprosnou defenzivu. Ačkoliv měl náš tým jasnou herní převahu, tak do vyloženě gólových šancí se příliš nedostával. Pravděpodobně největší příležitost měl až v samotném závěru první půle Kok. Po centru z levé strany zakončoval nebezpečnou hlavičkou, kterou vychytal velmi dobrým zákrokem Keller.

Po změně stran se herní obraz nezměnil, první větší příležitost byla však k vidění mnohem dříve. Opět po centru se dostal Kok k zakončení a brankář musel míč vyrážet. Následně ho Kok znovu poslal před bránu, kde byl odražen hráči soupeře na roh.

Po zbytek duelu neztratili mladíci své herní tempo, oproti Benátkám byli jasně v převaze. Nicméně útočné akce většinou ztroskotaly na pevném obranném bloku Benátek. Při několika akcích sice obranou prošly, svůj tým však podržel brankář Keller. Utkání tedy skončilo bezbrankovou remízou.

Zisk jednoho bodu tak pro B-tým znamená propad na průběžné páté místo, Slovan nově předběhla mužstva Záp a Ústí nad Labem, která brala body tři. Mladíky čeká příští týden důležitý zápas s Kladnem, které figuruje právě na čtvrté příčce.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Prakticky celý zápas jsme se snažili prosadit přes soupeřův hluboký blok. Dařilo se nám to jen obtížně. Myslím, že jsme v zápase měli tak tři šance ke skórování. Na druhou stranu jsem rád, že kluci plnili velmi dobře úkoly do defenzivy včetně hry po ztrátě míče, a tak jsme ani neinkasovali.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
SMC A net
Mediální partneři
Hattrick eFotbal