FC Slovan Liberec | Ani ženy proti Slavii hrát nebudou
Menu Další Zavřít Zavřít
12.09.2024

Ani ženy proti Slavii hrát nebudou

Šimon Knopp
Liberec - Po reprezentační přestávce se měl vrátit i ženský fotbal a ve čtvrtém kole nás měl čekat souboj Slovanu proti Slavii. S pražským týmem se svěřenkyně trenéra Kaisera nakonec neutkají, protože i víkendové zápasy ženské ligy byly odloženy.

SK Slavia Praha

Slavia bezesporu patří k velkým favoritům české nejvyšší ženské soutěže a není divu. V minulém ročníku Pražanky vyhrály double, tedy nejen ligu, ale i český pohár. V obou soutěžích si vedly fotbalistky Slavie suverénně. V poháru ani jednou neinkasovaly a v lize vybojovaly první místo se ziskem 58 bodů ze 60 možných. Jejich jedinou ztrátou byla remíza 3:3 v zápase 12. kola proti Spartě.

Přestože poslední sezona byla pro Slavii velmi úspěšná, došlo ke změně na pozici hlavního trenéra. Po Karlu Pitákovi převzal tým Jiří Vágner, jenž přišel z Dukly Praha, kde působil jako asistent Petra Rady. Slavia nezůstala pozadu ani na přestupovém trhu. Tým posílily útočnice Klára Cvrčková, záložnice Barbora Polcarová (obě ze Sparty), útočnice Jana Žufánková, ofenzivní fotbalistka Michaela Ferencová (obě ze Slovácka) a reprezentantka Černé Hory Nadja Stanović (z Ferencvárose). Ovšem největší přestupovou senzací byl trvalý přestup Kateřiny Svitkové z Chelsea a brankářky Barbory Votíkové z Tottenhamu.

Slavia má za sebou již čtyři ligová kola, protože v tomto týdnu odehrála předehrávku pátého proti FC Praha. A ani v jednom z duelů výrazněji nezaváhala. Je sice pravda, že na úvod soutěže obdržel pražský tým dvě branky proti Plzni, ale v konečném součtu Slavia zvítězila jednoznačně 9:2. V dalších duelech již svěřenkyně trenéra Vágnera gól neobdržely a postupně si poradily s Pardubicemi (5:0), Lokomotivou Brno (2:0) a naposledy i s FC Praha (4:0). Nejlepšími střelkyněmi týmu jsou Mclaughlin, Nekesa a Svitková. Všechny mají na svém kontě již tři trefy.

Vzájemná utkání

Při pohledu na vzájemná utkání mezi Slovanem a Slavií asi nepřekvapí, že je na tom lépe celek z Prahy. V posledních pěti vzájemných střetnutí se z výhry vždy radovala Slavia. Přesto nemůžeme říci, že by naše fotbalistky soupeře netrápily. Například v 1. kole titulové skupiny loňského ročníku Slovaňačky šly proti Slavii do vedení 2:1, bohužel o něj přišly v 71. minutě a nakonec prohrály 2:4.

FC Slovan Liberec

Liberecké fotbalistky v lize zatím nastoupily ke třem duelům a na kontě mají dvě porážky a jednu výhru. V úvodním kole si dokázaly poradit s týmem FC Praha, který porazily 5:0. Následoval zápas se Slováckem a v něm přišla těsná porážka 0:1. Ve třetím kole se hráčky Slovanu představily na domácím stadionu proti Spartě a utkání se jim vůbec nevydařilo. Už po první půli prohrávaly 0:5 a ani po změně stran nedošlo ke změně. Nakonec z toho byl výsledek 0:7, se kterým nemohl být spokojen ani trenér Jiří Kaiser. „Myslím, že nás Sparta zaslouženě přehrála. Zvítězilo jednoznačně lepší mužstvo. Náš výkon nebyl dobrý, hodně jsme kazili. Výsledek je katastrofa, hodnotil duel hlavní trenér.

O nápravu posledního zápasu měly naše hráčky zabojovat již v sobotu 14. září od 14 hodin na hřišti v Horních Měcholupech proti pražské Slavii. Zápas však byl kvůli počasí odložen. O náhradním termínu vás budeme informovat.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
RR group service s.r.o Pulsklima
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact