FC Slovan Liberec | Ženy se v sobotu představí na půdě Lokomotivy Brno
Menu Další Zavřít Zavřít
26.09.2024

Ženy se v sobotu představí na půdě Lokomotivy Brno

Šimon Knopp
Liberec - Ženská nejvyšší soutěž bude mít na programu již šesté kolo. Liberecké fotbalistky se v něm představí proti týmu Lokomotiva Brno. Hrát se bude na hřišti soupeře v brněnských Horních Heršpicích, a to v sobotu od 11 hodin.

Lokomotiva Brno

Brněnské hráčky musely v minulé sezoně bojovat o setrvání v nejvyšší ženské soutěži a ani tento ročník nezahájily úplně dobře. V úvodních třech zápasech totiž nezískaly ani jeden bod. Na druhou stranu je pravda, že vždy hrály proti favoritům. V prvních dvou utkáních prohrály vysoko, se Slováckem 0:4 a se Spartou 0:5. Ale proti Slavii předvedly velmi bojovný výkon a poprvé inkasovaly až v 67. minutě. Nakonec z toho byla porážka 0:2, protože v závěru duelu se ještě dokázala prosadit Barbora Polcarová.

V minulém utkání si fotbalistky Brna spravily chuť, když v domácím prostředí dokázaly přehrát Viktorii Plzeň. Zápas se pro ně vyvíjel velmi slibně, když se již ve čtvrté minutě prosadila Lucie Lišková. Avšak ještě do konce poločasu plzeňské hráčky skóre otočily a dostaly se do vedení 2:1. Svěřenkyně trenéra Lukáše Zrzavého se nevzdaly a zvrátily utkání ve svůj prospěch. Druhou brankou se blýskla Lucie Lišková a v nastavení se prosadila i Andrea Holá. Díky této výhře poskočila Lokomotiva Brno na páté místo v tabulce, za liberecký Slovan.

Vzájemná utkání

Poslední dvě venkovní střetnutí Slovanu s Brnem dopadly jednoznačně ve prospěch našeho týmu, který zvítězil 5:0 a 5:1. Přesto není radno brněnské fotbalistky podceňovat, protože minulý vzájemný duel, devátého kola ženské ligy, skončil v jejich prospěch. Tehdy v roli outsidera dokázaly zvítězit těsně 1:0, jedinou branku vstřelila Lucie Lišková.

FC Slovan Liberec

Liberecké fotbalistky chtěly v minulém utkání napravit domácí zaváhání se Spartou (0:7) a zvítězit. To se jim proti Pardubicím (6:3) v domácím prostředí podařilo, a to i přesto, že duel dohrávaly v deseti po vyloučení Pižlové. V první půli se dařilo především Anně Šubrtové, která nastřílela hattrick. Na listinu střelkyň se dále zapsaly i Šušolová, Dinh Thanhová a Sováková. Bezchybný výsledek zkazily pouze tři inkasované branky. Díky této výhře drží Slovaňačky v tabulce čtvrtou příčku a na třetí Slovácko ztrácejí tři body. Nejlepší střelkyní Liberce je Anna Šubrtová, která má na svém kontě čtyři góly.

O další body do tabulky budou naše hráčky bojovat již v sobotu 28. září od 11 hodin na hřišti v Horních Heršpicích proti Lokomotivě Brno. Živý přenos z utkání můžete sledovat na stránce TVCOM, odkaz na duel zde.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
McDonalds Crytur
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls